Papirklipudstilling: A Global and Timeless Art

Lige nu viser Vesterheim i Iowa udstillingen “Papirklip: A Global and Timeless Art”.

Jeg har fire af mine papirklip med i udstillingen. Derudover kan man på udstillingens plakat ses et foto fra projektet De Klippede, hvor den danske fotograf Karen Relster fotograferede mine papirklip.

Udstillingen viser hvor mangfoldigt papirklip er ved hjælp af både historiske og nutidige værker af kunstnere fra forskellige kulturelle traditioner og lande. Udstillingen, som er skabt af Museum of Danish America i Elk Horn, er på turne i USA i disse år.

Vesterheim i Iowa, er en af de største amerikanske organisationer, der arbejder på at formidle viden om skandinavisk sprog, madlavning, kunsthåndværk og kunst – og altså også papirklip.

I sammenhæng med udstillingen deltager jeg i to online aktiviteter med Vesterheim i oktober og november 2022 i. Det bliver henholdvis et webinar om papirklip og en workshop om mine egne papirklip. Læs mere om mine papirklip workshops såvel online som fysiske workshops.

Say tuned 🙂

Torben Jarlstrøm Clausen paper cut on Vesterheim poster. Photo Karen Relster.