Workshops ved Norsk Høstfest i North Dakota, USA

I oktober 2015 deltog jeg i Norsk Høstfest, som er nordamerikas største skandinaviske festival, hvor over 20.000 amerikanere hvert år fejrer skandinavisk kulturarv. Fra omkring år 1850 og fremefter immigrerede omkring 400.000 danskere til USA, og en stor del heraf til Midtvesten, hvor bl.a. North Dakota ligger.

Deltagerne i Norsk Høstfest er ofte immigranternes efterkommere, som stædigt holder fast i det skandinaviske. Og de er meget interesserede i at tilegne sig deres forfædres kultur, og herunder altså også papirklip.

Ved Norsk Høstfest udstillede jeg mine papirklip sammen med en lang række andre skandinaviske og internationalt anerkendte kunstnere og kunsthåndværkere.

Jeg blev vel modtaget ved Norsk Høstfest og festivalen kvitterede for min indsats ved at tildele mig festivalens fortjenstpris. Prisen gives til kunstnere og udstillere for fremragende kreativ udførelse af det skandinavisk tema og kunstneriske udtryk. Derudover for at give mindeværdige oplevelser til festivalens deltagere. Jeg blev selvfølgelig meget glad for at få denne pris.

Selve prisen var en Dala hest, som er en traditionel udskåret og malet træhest fra Dalarna i Sverige. Se foto Dala hesten og overrækkelsen af festivalens fortjenstpris på min facebook side.

Se masser af fotos fra mine workshops ved Norsk Høstfest på min facebookside .

Læs mere om mine papirklip workshops såvel online som fysiske workshops.

Danish Paper Cut Artist Torben Jarlstrøm Clausen was honored with Norsk Høstfestøs Merit Prize