Japanske højskolestuderende sætter saksen til papiret

Jeg har netop lavet en papirklip workshop sammen med japanske studerende fra Brenderup Højskole. Jeg har prøvet det før, og det er altid meget hyggeligt

Ved mine workshops lærer jeg deltagerne hvordan jeg klipper figurerne fri for papiret. Når de har lært det, opfordre jeg til at de improviserer og klipper deres figurer fri helt uden at tegne først. Saksen skal nok selv finde vej er mit budskab. På den måde kommer der som oftest nye helt personlige figurer ud af papiret.

Disse japanske studerende fik lynhurtigt lavet nogle flotte, fantasifulde og helt personlige papirklip – kig selv 🙂

Ved workshoppen fik jeg også lejlighed til at afprøvet mine japanske sprogkundskaber. Jeg øver japansk hver dag, og det giver efterhånden en form for grundform. Jeg taler det langt fra flydende, men jeg kan godt fortælle om mine papirklip og give instruktioner: Fold papiret på langs, sådan klipper jeg øjnene, næse og mund, nu klipper jeg en hat osv.

De studerende er på Brenderup Højskole ca. to måneder, hvor de lærer om Danmark og dansk kultur bredt set.

Danish Paper Artist Torben Jarlstrøm Clausen in workshop with Japanese students at Brenderup Højskole, Denmark